Infiintată în 1997, Federația Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România a fost reorganizată în 2007. FGZAR a urmărit încă de la început reprezentarea intereselor tuturor membrilor sai în parteneriatele interne și internaționale, dar și armonizarea situației grădinilor zoo și acvariilor din România cu standardele europene din domeniu.
Din 2012 FGZAR este membru asociat EAZA (cea mai înaltă poziție pe care o poate avea o asociație națională în cadrul EAZA-European Association of Zoos and Aquaria)."

Prima pagină

Parcul Memorial Constantin Stere din Ploieşti vă aşteaptă în fiecare zi pentru a vă relaxa alături de cei dragi într-un cadru autentic şi natural.

 
Grădina Zoologică din cadrul parcului:

Grădina Zoologică Ploieşti a fost înfiinţată de mai bine de 3 decenii şi este aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti.
Suprafaţa totală a Grădinii Zoologice este de 16ha, găzduieşte un număr de peste 50 de specii şi este o parte integrată a Parcului Memorial Constantin Stere.

Idealul nostru

În fiecare zi...

Suntem motivaţi de respectul şi grija pentru mediul înconjurător, ne lărgim în mod constant capacitatea de a susţine colecţia de animale, suntem la dispozitia comunităţii şi încercăm să îmbunătăţim lumea în care trăim.